Kortom oss

Det hela började som en idé att få fler tjejer att gilla teknisk cykling och också våga börja tävla, sedan "urartade" det när vi insåg vilken otroligt stor efterfrågan det fanns på kurser i mtb, både bland killar och tjejer. Vi har dock valt att fortfarande begränsa det till tjejer eftersom vi vill se fler tjejer i skogen och vi tror att kursen hjälper dem över tröskeln för att sedan våga dyka upp på klubbträningar, organiserade stigcykelturer och tävlingar.

Vi tar betalt för kursen, både för att våra deltagare ska kommitta sig och verkligen dyka upp på träningarna, men också för att kunna bjussa på lite fika, ta hjälp av grymma cyklister som Lina Skoglund och ge en proffsig touch på verksamheten. Vi planerar, driver och genomför hela verksamheten själva och samarbetar med butiker och tävlingsarrangörer som vi själva tror på.

I dagsläget är vi 7 ledare som alla är hängivna cyklister med olika bakgrund och erfarenheter av cykling och vi planerar att fortsätta driva kursverksamhet så länge vi tycker det är roligt och efterfrågan bland tjejerna är fortsatt stor.

Nyheter

MTB-skolan i Bicycling

2015-01-11

Vi är fantastiskt glada över ett nytt samarbete med tidningen Bicyclingsom kommer pågå under hela 2015. MTB-skolan är en artikelserie med en himla massa bra MTB-tekniktips som vi fått äran att bidra med. Varje nummer under året kommer innehålla nya praktiska tekniktips. 

Samarbeten

Kursinfo

Om oss

Övrigt